Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal Therapie is een holistische geneeswijze. Met behulp van zeer lichte vinger/hand aanraking wordt het lichaam in beweging gebracht. Wanneer deze techniek op een juiste manier wordt toegepast kan het zeer effectief zijn in de aanpak van verschillende aandoeningen bij het paard. Cranio Sacraal Therapie kan zowel voor acute als chronische fysieke blessures worden ingezet. Daarnaast werkt Cranio Sacraal Therapie ook heel goed bij het verhelpen van mentale problemen bij paarden (gedragsproblemen). Niet alleen wordt het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt optimaal actief. Het immuunsysteem wordt weer helemaal alert. Met Cranio Sacraal Therapie maken we gebruik van de enorme intelligentie van het lichaam, die veel verder gaat dan de intelligentie (IQ) van ons denken.

Cranio Sacraal Therapie wordt steeds meer preventief ingezet. Het is een goede manier om het paard los en soepel te houden. Paarden zijn topsporters en kunnen beter presteren als ze in balans zijn. Op deze manier worden de spiergroepen evenredig aangesproken en zijn de kansen op blessures en overbelasting aanzienlijk kleiner. Omdat Cranio Sacraal Therapie het zenuwstelsel, het hormoon-stelsel en het immuunsysteem een flinke oppepper geeft komt het paard ook mentaal weer helemaal in balans.

Daarnaast is het goed om na iedere tandarts behandeling je paard met Cranio Sacraal Therapie te laten behandelen. Het speculum (mondklem) en het gebruik van verschillend gereedschap in de mond van het paard geeft veel druk op het kaakgewricht en andere botten van de schedel. Met een Cranio Sacraal behandeling komen de spieren en de kaak weer tot ontspanning.

Door paarden preventief te behandelen kun je compensatie patronen op tijd aanpakken. Vaak is een paard uit balans (fysiek en mentaal) terwijl er nog geen duidelijke (lichamelijke/gedrag) symptomen te zien zijn voor de eigenaar.

Neem contact op

Contact